luni, 3 august 2009

Un colt de rai...

Vremea caniculara, atmosfera atat de incarcata din ultima perioada cat si o promisiune facuta m-au determinat sambata dimineata sa ma trezesc cu noaptea-n cap si sa ies din oras. Cu destinatia aleasa deja cu cateva zile inainte, am plecat plina de speranta ca-mi voi incarca bateriile pentru cel putin o noua saptamana de munca.


Se pare ca alegerea facuta a fost una mai mult decat inspirata. Drumul sinuos, padurile de stejar, poienitele dese cu flori de levantica mi-au incantat privirea incat nici n-am simtit cand am ajuns la Horezu, in judetul Valcea. Am facut un periplu pe la manastirile din zona pe care, spre rusinea mea, nu le-am vazut pana acum desi nu sunt prea departe de Craiova. Fiecare manastire cu povestea ei, pe care cate o maicuta linistita o soptea si raspundea rabdatoare la toate intrebarile puse de turisti.

Pe langa toatea astea am vazut flori, multimi de flori, de la trandafiri, petunii pana la leandrii cu un colorit aproape ireal si care lasau un miros discret si incredibil de placut.Greu am lasat florile sa urcam putin pe Cheile Bistritei Valcene care este o zona absolut spectaculoasa. N-am indraznit sa inaintam prea mult fiind amenintati de norii negri ce se aratau in spatele muntilor.


Aceasta zona pare desprinsa din rai: multa, multa liniste, multe, multe flori si susurul Bistritei care isi face simtita prezenta.
Cu siguranta, cu proxima ocazie ma voi intoarce aici, doar pentru linistea cu care m-am incarcat.

Niciun comentariu: