luni, 26 ianuarie 2009

Two dollars the boys, three dollars the girls!

Femeile palide, ostenite, cu buzele vopsite, cu farduri groase peste jeg, ingrozitoare si demne de mila, asteptau la coltul strazii oferindu-le trecatorilor marfa lor oribila: baieti si fete de opt, zece ani, carora soldatii marocani, algerieni, indieni, malgasi le ridicau hainele si ii pipaiau strecurandu-si mana printre nasturii pantalonilor. Femeile strigau: "Two dollars the boys, three dollars the girls!"

Pielea
Curzio Malaparte

4 comentarii:

Vasile Andreica spunea...

Se mai practica, din pacate. Si oare nu sunt oamenii marfuri evaluabile, capital? Sportivii sunt doar cel mai la indemana exemplu.

Angi S spunea...

Aici e doar un fragment din ceea ce se intampla in societatea italiana in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, mai exact in Napoli...dar evident ca traficul de carne vie exista si azi...sad but true!

getbordea spunea...

Pe mine m-a socat mult mai tare scena cu cainii muti. Probabil pentru ca de prostitutie si pedofilie auzim mai des la stirile de la ora 5.

Angi S spunea...

Da, sunt cateva scene destul de socante in carte...in schimb imi place asa mult cum a scris Malaparte...simplu si sincer...:)